Fidel Castro taunib Iisraeli tegevust kui fašismi uuel kujul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba endine juht Fidel Castro
Kuuba endine juht Fidel Castro Foto: SCANPIX

Kuuba endine juht Fidel Castro võrdles teisipäeval Iisraeli pealetungi Gazas «fašismi jälgi vormiga», mida USA ei suuda kontrollida.

«Minu arvates on praegusel hetkel inimajaloos märkimisväärse jõuga pead tõstmas fašismi uus ja jälestusväärne vorm,» kirjutas Castro ajalehes Granma pealkirja all «Palestiinlaste holokaust Gazas».

Castro artikkel ilmus teisipäeval, kui Gaza sektoris hakkas kehtima 72-tunnine vaherahu ja Iisrael tõi välja maaväed.

Palestiina meedikute sõnul on alates Iisraeli sõjalise operatsiooni algusest 8. juulil hukkunud Gazas vähemalt 1867 inimest, neist valdav osa tsivilistid; juudiriik on kaotanud 64 sõdurit ja kolm tsivilisti.

«Miks selle riigi (Iisraeli) valitsus arvab, et maailm jääb tuimaks selle jubeda genotsiidi suhtes, mida täna palestiina rahva kallal läbi viiakse?» pärib Castro.

«Võibolla loodab ta, et Põhja-Ameerika (USA) impeeriumi kaasoaslust selles häbiväärses veresaunas eiratakse? On fakte, mis osutavad Ühendriikide pea täielikule suutmatusele maailma probleemidele vastu astuda.»

Kommunistlik Kuuba katkestas diplomaatilised suhted Iisraeliga 1973. aastal pärast Yom Kippuri sõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles