Kairo läbirääkimistel ei toimunud läbimurret

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ja Egiptuse president Hosni Mubarak Kairo kohtumisel
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ja Egiptuse president Hosni Mubarak Kairo kohtumisel Foto: SCANPIX

Katsed soojendada Iisraeli ja Palestiina vahelisi suhteid said loiu alguse üleeile Kairos toimunud Iisraeli ja Egiptuse läbirääkimistel.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu soovib küll otseseid läbirääkimisi, aga ise esimest sammu käia ei soovi ning tahab selle asemel, et Egiptuse president Hosni Mubarak kutsuks palestiinlased läbirääkimistele, vahendab Euronews.

Enamus Araabia riike soovib aga, et Iisrael annaks ise otsustava käigu. «Iisrael peab tegema strateegilisi samme, et suurendada Palestiina usaldust. Vaid nii saame liikuda kaudsetest läbirääkimistest otsesteni,» ütles Egiptuse välisminister Ahmed Abu El Gheit.

Iisrael on veendunud, et suudetakse peagi alustada otseseid läbirääkimisi palestiinlastega ning loodab, et ületatakse lõhed Palestiina ja Iisraeli vahel viisil, mis on mõlemale poolele kasulik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles