Kohus määras Navalnõile karistuseks kolm ja pool aastat tingimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi täna Moskva kohtus.
Aleksei Navalnõi täna Moskva kohtus. Foto: SCANPIX

Vene kodus mõistis täna Vene opositsionäärile Aleksei Navalnõile väidetavas rahapesuskeemis osalemise tõttu 3,5-aastase tingimisi vanglakaristuse.

Kohtunik Jelena Korobtšenko mõistis Navalnõi ja tema venna Olegi ulatuslikus pettuses ja rahapesus süüdi. Oleg Navalnõile mõisteti reaalne 3,5-aastane vangistus.

Aleksei Navalnõi on kohtuistungit nimetanud poliitiliselt motiveerituks.

Algselt oli otsus kavas ette lugeda 15. jaanuaril. Opositsioon oli samaks päevaks kavandanud suure meeleavalduse. Sellekohasel Facebooki lehel oli 23. detsembri seisuga teatanud oma osalusest 27 000 inimest. Navalnõi toetajad on tegemas jõupingutusi kiirkorras uue meeleavalduse korraldamiseks teisipäeval.

Vene riigiprokurör on esitanud Moskva Zamoskvoretski kohtule taotluse mõista Navalnõi 10 aastaks vangi.

Prokurör nõudis kohtult Navalnõi süüdimõistmist kohtuasjas, mis puudutab Prantsuse kosmeetikafirma Yves Rocher' Vene tütarettevõttelt 26 miljoni rubla väljapetmist ja rahapesu.

Yves Rocher on teatanud, et ei ole ole Navalnõi tegevuse tõttu kahju kandnud.

Kolme aasta eest president Vladimir Putini vastaseid meeleavaldusi juhtinud aktivist on olnud alates veebruarist koduarestis. Hiljuti pikendas kohus tema koduaresti 15. veebruarini.

Navalnõi pressiesindaja Kira Jarmõš ütles, et võimud rikuvad kohtuotsuse teatavakstegemise päeva, nihutades kõiki kehtivaid protseduure. Ta ütles raadioeetris, et Navalnõi kuulis otsusest vanglaametnikelt, kes kasutasid tema korterisse paigaldatud eriotstarbelist telefoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles