Suri Venezuela näljastreikija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franklin Brito
Franklin Brito Foto: SCANPIX

Mitmeid kuid president Hugo Chavezi maade riigistamise vastu näljastreigiga protesteerinud Venezuela talunik suri eile sõjaväehaiglas.

Franklin Brito surm on äratanud suurt huvi nii opositsiooniparteide kui ka inimõiguslaste seas. Samuti valitseb Venezuela poliitikas hetkel keeruline aeg, kuna peagi toimuvad parlamendivalimised, vahendab Reuters.

Juba võrreldakse Britot ka Kuuba dissidendi Orlando Zapataga, kes suri veebruaris pärast 85 päeva kestnud näljastreiki.

Brito, kes viimastel piltide nägi välja väga kõhn ning kurnatud, viidi detsembris vastu tema tahtmist Caracase sõjaväehaiglasse, kuna ametivõimude sõnul oli ta vaimselt ebastabiilne.

Mees alustas näljastreiki, kuna valitsus riigistas Brito 59-aakrilise põllumaa.

Opositsioon süüdistab president Chavezi riigi muutmises Kuuba-taoliseks režiimiks ning majanduse laastamises.

Opositsioonipoliitiku Delsa Solorzano sõnul on Chavezi valitsus Brito surma ees vastutav. «Ta oli lihtsalt üks alandlik talunik, kes valis oma sõnumi kuulutamiseks näljastreigi,» ütles Solorzano.

Perekonna sõnul oli Brito viimasel ajal nii nõrk, et ei suutnud rääkidagi.

Kuuba dissident Yoani Sanchez kommenteeris juhtunut suhtluskeskkonna Twitteri vahendusel: «Paistab, et Hugo Chavezil on nüüd oma Orlando Zapata.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles