Ukraina: Venemaalt saabub üle piiri raskerelvi ja sõdureid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina valitsus vägede sõjaväelased Debaltseve lähistel.
Ukraina valitsus vägede sõjaväelased Debaltseve lähistel. Foto: SCANPIX

Venemaalt on viimastel päevadel tulnud üle piiri Ida-Ukrainasse raskerelvastust ja mitu bussitäit sõdureid, ütlesid täna Ukraina võimud.

Ukraina relvajõudude andmetel on piiri ületanud muuhulgas üle 20 Vene soomuki. Relvad ja sõdurid on teel Novoazovski linna poole, mis on venemeelsete separatistide valduses.

Kindralstaabi pressiesindaja Vladõslav Seleznjovi sõnul hukkus viimasel ööpäeval Ida-ukrainas kaks ja viga sai kolm Ukraina sõjaväelast.

Donbassis hoitakse aga siiani vangis 110 Ukraina sõdurit, teatas Seleznjov. «Reede keskpäevase seisuga on separatistide käes vangis 110 Ukraina sõdurit. Neljapäeval teatas kindralstaap vangilangenud sõdurite arvuks 82. Uuendatud andmetel on vangilangenuid 110,» ütles Seleznjov Kiievis pressibriifingul. Tema sõnul on kadunud 31 sõjaväelast.

Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko sõnul möödus Luganski oblastis viimane ööpäev rahulikult.

«Esimest korda üle pika aja ei olnud Luganski oblastis ühtki mürsurünnakut. See annab meile võimaluse parandada elektriliine, veetorustikku ja gaasivõrku elupiirkondades, mis on separatistide operatsioonides kõige rohkem kannatada saanud,» ütles Lõssenko Kiievis ajakirjanikele.

Ukraina sõjaväe positsioone on rünnatud relvarahu väljakuulutamise päevast saadik 302 korda, lisas ta.

Relvarahu hakkas ametlikult kehtima 15. veebruaril, ent tulistamine ei ole tegelikult siiani lakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles