Ukraina separatistid: raskerelvastuse tagasitõmbamine algab homme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa toetusega separatistid hävitatud Ukraina sõjatehnikat uurimas.
Venemaa toetusega separatistid hävitatud Ukraina sõjatehnikat uurimas. Foto: SCANPIX

Isehakanud Donetski rahvavabariigi kaitseministeeriumi esindaja sõnul alustatakse raskerelvastuse tagasitõmbamisega homme.

«Kaks päeva kestnud intensiivse töö tulemusena koostas kontrolli- ja koordinatsioonikeskus raskerelvastuse tagasitõmbamise ja turvatsooni piire määratleva kava. Relvade tagasitõmbamine algab 24. veebruaril ja lõpeb 14 päeva jooksul Ukraina (relvastuse) taandumisest distantsile 50 kilomeetrit,» ütles Donetski isehakanud rahvavabariigi kaitseministeeriumi esindaja Eduard Bassurin.

Eile teatas Basurin, et raskerelvastuse äraviimine Ida-Ukraina kontaktjoonelt ei alga enne mürsurünnakute lõppemist ning see toimub sektorite kaupa.

«Esinenud on kinnitust leidnud mürsurünnakuid, kuid see ei takista raskerelvade tagasitõmbamist mujal. Alustame teistest sektoritest. Donetskis algab raskerelvade äraviimine siis, kui tulistamine lakkab,» ütles Basurin.

Raskerelvastuse tagasitõmbamine Ukraina vägede poolt tegelikult kontaktjoonelt ja separatistide poolt mullu septembris paika pandud joonelt on üks 12. veebruaril sõlmitud Minski kokkuleppe tingimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles