Paavst Franciscus: me näeme oma enda vendade tagakiusamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: SCANPIX

Kristlasi kiusatakse taga ja tapetakse nende usu pärast, ütles paavst Franciscus suurel reedel toimunud tseremoonial.

«Me näeme oma vendade tagakiusamist, peade maharaiumist ja ristilöömist oma usu pärast ning seda meie endi silme all,» ütles paavst pärast traditsioonilist ristikäiku Rooma Colosseumi juures.

Kirikupea mõistis hukka kristlaste vastu suunatud metsikused, viidates neljapäeval Keenias toimunud rünnakule, kus Somaalia islamiäärmuslaste rühmituse Shebab ohvriteks langesid just kristlased. Rünnakus sai surma metlikel andmetel lisaks neljale ründajale surma 148 inimest, neist 142 tudengit. Terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud rühmitus põhjendas rünnakut asjaoluga, et Keenia on saatnud Somaaliasse oma sõdurid võitlemaks seal tegutsevate islamivõitlejatega.

Vatikan on varem hukka mõistnud kristlaste vastu suunatud rünnakud ka Iraagis, Liibüas, Pakistanis ja Nigeerias, märkides, et moslemite juhid aga ka lääneriikide valitsused on nende hukkamõistmisse suhtunud ükskõikselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles