Steinmeier kardab põgenikekeskuse põlengust kahju Saksa mainele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjeauto Tröglitzi põgenikekeskuse juures.
Tuletõrjeauto Tröglitzi põgenikekeskuse juures. Foto: SCANPIX

Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier väljendas pühapäeval muret asüülitaotlejate majutamiseks ettenähtud hoone põlengust sündiva kahju üle Saksamaa mainele.

«Tröglitzi sündmused on häbiväärsed,» tsiteeris nädalalahet Welt am Sonntag Steinmerit.

Välisminister viitas riigi idaosas asuvale väikelinnale, kus asüülitaotlejaid võõrustama pidanud keskus mõne nädala eest põlema pandi.

Linn ületas uudiskünnise ka eelmisel kuul, mil linnapea Markus Nierth lahkus ametist seoses sellega, et kohalik volikogu loobus teda neonatside vaenulikkuse tõttu ligi 40 põgeniku majutamisele toetamast.

«Me ei tohiks olla üllatunud, kui Saksamaal põgenikekeskuse põlemise suhtes väljendatakse maailmas suurt muret. Samuti jälgitakse tähelepanelikult seda, kuidas saksa ühiskond sellele reageerib,» ütles välisminister.

Ta kutsus Saksamaad ja teisi riike võtma põgenike küsimuses suuremat vastutust. «Ehkki me ei suuda põgenikele osaks saavaid kannatusi ära hoida, saame leevendada tagajärgi,» sõnas Steinmeier.

Märksõnad

Tagasi üles