Burundi president naasis pealinna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poisid täna Burundis Bujumburas patrullivate politseinike taga kõndimas.
Poisid täna Burundis Bujumburas patrullivate politseinike taga kõndimas. Foto: SCANPIX

Burundi president Pierre Nkurunziza naasis täna pärast tippkindrali läbikukkunud riigipöördeüritust pealinna Bujumburasse.

President viibis riigipöördekatse ajal kolmapäeval naaberriigis Tansaanias ning saabus tagasi koju Burundi põhjaossa neljapäeval. Reedel sõitis president tagasi pealinna presidendipaleesse.

Arvatavalt esineb Nkurunziza õhtul avaliku pöördumisega.

Burundi mõjuvõimas endine luureülem kindral Godefroid Niyombare teatas üleeile president Pierre Nkurunziza võimult kukutamisest. Täna teatasid Burundi riigipöörajad allaandmisest.

AFP ajakirjaniku teatel vahistasid riigipeale lojaalsed väed kolm putšiliidrit. Riigipöörajate pressiesindaja Venon Ndabaneze rääkis telefonitsi  AFP-ga, kinnitades putšistide otsust alla anda, kui Nkurunzizale ustavad väed ta kinni pidasid.

Burundis puhkesid 26. aprillil rahutused pärast valitseva erakonna Demokraatia Kaitse Rahvusnõukogu - Demokraatia Kaitse Jõud (CNDD-FDD) otsust esitada endine hutude liider Nkurunziza oma kandidaadiks 26. juunil toimuvatel valimistel. Rahutustes on surma saanud üle 20 inimese.

Nkurunziza on olnud võimul kaks ametiaega alates 2005. aastast ning opositsiooni ja inimõiguslaste hinnangul on tema katse võimule jääda vastuolus põhiseadusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles