Kerry: Iraani tuumakokkuleppega on aeg ühele poole jõuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry eestpoolt kolmas
John Kerry eestpoolt kolmas Foto: CARLOS BARRIA/AP

USA välisminister John Kerry ütles pühapäeval, et Iraani tuumakokkuleppega on aeg ühele poole jõuda.

«Praegu on aeg vaadata, kas me suudame või ei suuda saada kokkuleppe," ütles Kerry ajakirjanikele, lisades, et praegu võivad läbirääkimised «minna mõlemas suunas».

«Viimastel päevadel oleme tegelikult saavutanud tõelist edu, kuid ma tahan olla igaühega väga selgesõnaline, me ei ole mitmes kõige raskemas küsimuses seal, kus meil tuleks olla,» sõnas Kerry.

«Kuigi ma olen täiesti nõus sellega, et me pole mitte kunagi varem olnud nii lähedal, siis praegu võivad need läbirääkimised minna mõlemas suunas.»

Kerry pidas pühapäeval Austria pealinnas Viinis mitu tundi kõnelusi oma Iraani kolleegi Mohammad Javad Zarifiga. Kõnelustega ühinevad ka Vene, Briti, Prantsuse, Saksa ja võibolla ka Hiina välisminister.

«Kui rasked otsused langetatakse järgmise paari päeva jooksul ja langetatakse kiiresti, siis võime saavutada kokkuleppe järgmisel nädalal. Kui neid ei langetata, siis me ei saavuta,» ütles Kerry, lubades, et osapooled jätkavad tõsist tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles