Istanbuli vallutamisega ähvardanu osutus endiseks kommimüüjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn Islamiriigi lipp Süüria-Türgi piiril Jarablusis.
Nn Islamiriigi lipp Süüria-Türgi piiril Jarablusis. Foto: Reuters/ScanPix

Nn Islamiriigi mässuline, kes ähvardas hiljutises videos Türgi presidenti Recep Tayyip Erdoğani Istanbuli vallutamisega, osutus endiseks kommimüüjaks.

17. juulil jõudis islamistide sotsiaalmeediasse video, kus keegi türgikeelne kodanik sõitles Erdoğaniga lääne ristisõdijate ja Kurdistani Tööpartei ateistlike mässuliste toetamises ning kutsus džihadiste vallutama Istanbuli.

Ajalehe Atan andmeil osutus end Abu Ammariks nimetanud islamistlik ähvardaja 47-aastaseks Fatih Acıpayamiks.

Acıpayam elas varem Lääne-Türgis Bursa provintsis ja tegeles kommide müümisega. Ta on abielus ja nelja tütre isa ning naabrite kinnitusel paistis ohutu tegelasena.

«Vahabiidid võivad ennast petta, sest nende teoloogilised teadmised on puudulikud.»

Naabrid tunnistasid, et olid kuulnud kuulujutte sellest, et Acıpayam läks Süüriasse islamistide ridades võitlema. Samas polnud kommimüüja nende hinnangul just väga usklik enne, kui kolis oma Kagu-Türgis asuvast kodulinnast Kahramanmaraşt Bursasse.

«Enne Bursasse kolimist ei lugenud ta isegi päevapalveid. Tema muutumine leidis aset siin. Alguses ei käinud ta isegi mošees sees. Ta müüs oma komme mošee sissepääsu juures,» meenutas sugulane.

Teise tuttava jutu järgi võeti Acıpayam kolm aastat tagasi vahi alla, kuid lasti siis uuesti vabaks. «Politsei teadis neist ja hoidis neid jälgimise all,» rääkis see isik kommimüüja islamistlikest sõoradest. «Vahabiidid võivad ennast petta, sest nende teoloogilised teadmised on puudulikud.»

Väidetavalt lahkus Acıpayam oma perega Bursast Süüriasse möödunud aastal, kaasas 100 000 Türgi liiri (umbes 31 000 eurot), mille ta teenis lahkudes kinnisvara müügilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles