SBU: Separatistide rünnak tuleb esmaspäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukraina «separatist» Donetskis.
Ida-Ukraina «separatist» Donetskis. Foto: SCANPIX

Ukraina Julgeolekuteenistuse (SBU) juht Vasili Kritšak ütles UNIANile antud intervjuus, et Venemaa toetatud separatistid teevad ettevalmistusi uuteks rünnakuteks. Tema sõnul alustatakse provokatsioonidega esmaspäeval, mil on Ukraina iseseisvuspäev.

«Terroritõrjeoperatsiooni toimumise ala kohta võime öelda, et meil on informatsiooni, mille järgi niinimetatud Donetski ja Luganski rahvavabariikide väed valmistuvad rünnakuteks,» ütles Kritšak. 

SBU juht lisas, et võimalikud on ka terrorirünnakud suuremates linnades. Kritšaki sõnul alustatakse provokatsioonidega esmaspäeval (24. august), mil on Ukraina iseseisvuspäev. Sel ajal on Ukraina üksused kõrgendatud valmisolekus.

Lisaks teatas eriteenistus, et Mõkolajivi oblastis leiti läbiotsimise käigus suur hulk relvi ja propagandalehti. Kritšaki sõnul valmistusid kinnipeetud isikud võimuhaaramiseks oblastikeskuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles