Putin: kui kaklus on möödapääsmatu, tuleb lüüa esimesena

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene õhujõudude tegevus Süürias ei too Venemaa jaoks kaasa terroriohu suurenemist ega vähenemist, teatas president Vladimir Putin eile.

«Terrorilöökide oht Venemaa jaoks ei ole meie Süüria ettevõtmiste tulemusel muutunud ei suuremaks ega väiksemaks. See oli ja on - kahjuks,» ütles Putin.

Ta tõi näite oma noorusaastate elukogemusest. «Veel pool sajandit tagasi õpetasid Leningradi tänavad mulle ühe reegli: kui kaklus on möödapääsmatu, tuleb lüüa esimesena,» sedastas Putin.

Süüria õhulöökide ja Venemaal terroriohu suurenemise seose puudumise kohta tõi riigipea näiteks eelnevalt rahvarohketes kohtades toimunud plahvatused.

«Me polnud Süürias astunud mingeid samme. Mis sundis terroriste andma löögi Volgogradi raudteejaamas? Ei miski. Lihtsalt nende inimvihkajalik vaimne suundumus, suhtumine inimeludesse, võitlus Venemaa kui sellisega,» ütles Putin.

Sel põhjusel on Venemaal parem sõdida nendega seal kui oodata neid siin, lausus Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles