Sokolov: tänaseks on Egiptusest evakueeritud 35 000 venelast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid Egiptuses.
Vene turistid Egiptuses. Foto: SCANPIX

Venemaa kodanike ja nende pagasi Egiptusest äraviimisega raskusi ei ole, praeguseks on lahkunud umbes 35 000 inimest, teatas Vene transpordiminister Maksim Sokolov.

«Sooritatakse absoluutselt kõik reisid, mis neil päevil plaanis on, neid ei ole vähe, kuni 60 päevas, sh Hurghadasse ja Sharm el-Sheikhi, kuid ka mujale Egiptusesse. Praegu, Moskva aja järgi keskpäevaks ei näe me mingeid raskusi, mis oleks seotud logistika ja selle protsessi korraldamisega,» ütles Sokolov täna ajakirjanikele.

Tema sõnutsi läheneb teisipäevaks lahkunud turistide hulk 35 000-le, reisikorraldajate andmetel viibib praegu Egiptuses 80 000 Vene kodanikku, ütles ta, märkides, et ülejäänute äraviimiseks läheb pisut rohkem kui nädal.

Läinud nädalal soovitas Vene julgeolekujuht Aleksandr Bortnikov pärast riigi terroritõrjekomitee nõupidamist peatada Venemaa lennuki А321 huku põhjuste selgumiseni lennud Egiptusesse. Vene president Vladimir Putin soostus selle soovitusega ja andis valitsusele ülesande töötada välja selle soovituse elluviimise ja kodanike Venemaale tagasitoomise meetmed.

Venemaa valitsus moodustas asepeaminister Arkadi Dvorkovitši juhitava operatiivstaabi.

Egiptuse Siinai poolsaare keskosas kukkus 31. oktoobril alla Sharm el-Sheikhist Peterburi suundunud Vene reisilennuk, kõik 224 pardalolnut hukkusid.

Rosturismi andmetel on Egiptuses selle aasta jooksul käinud kaks miljonit Venemaa turisti. See on Türgi järel populaarsuselt teine venelaste puhkamiskoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles