India lennukatastroofis süüdistatakse unist pilooti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuõnnetus Indias.
Lennuõnnetus Indias. Foto: SCANPIX

Mais India lõunaosas toimunud lennuõnnetuse peamiseks süüdlaseks on uurimistulemuste järgi unine piloot. Katastroofi käigus hukkus 158 inimest,

Raporti järgi lähenes Air India Express lennuk Mangalore lennujaamale vale kõrguse ja nurga alt. Kuigi raporti tulemusi pole veel avalikustatud, lekkis info kiirelt meediasse, vahendab BBC.

Serblasest piloot Zlatko Glusica oli segaduses ilmselt liigse magamise tõttu kolmetunnisel lennul. Hindustan Times’i teatel oli andmesalvestitel kuulda norskamist ning Glusicat tabas ärkamise järel uneloidus.

Dubaist alanud odavlennu kaaspiloot H S Ahluwalia hoiatas korduvalt serblast, et maandumine tuleb katkestada ja uuesti proovida.

Mõned sekundid enne süttimist kõlas kaaspiloodi hoiatus: «Meil pole maandumisrada alles.»

Boeing 737 lendas üle maandumisraja ja paiskus sügavasse kuristikku ja lahvatas leekidesse.

Õnnetuse tagajärjel jäi ellu vaid kaheksa inimest.

Tsiviillendude minister tegi tähelepaneku, et Mangalorel on lühike maandumisrada, mis tähendab, et lennukitel pole eksimuse korral piisavalt ruumi viga parandada.

Piloot eksis maandumiskünnisel 600 meetriga.

Sama lennufirma puhul on Dubaist Mumbaisse lennanud lennuk olnud poolel teel Goasse, kuna piloodid jäid tööpostil magama ja ei alustanud õigel hetkel maandumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles