Weiwei rajab Lesbosele stuudio

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ai Weiwei
Ai Weiwei Foto: Yorgos Karahalis/AP/Scanpix

Skandaalne Hiina kunstnik Ai Weiwei plaanib Kreeka Lesbose saarele rajada memoriaali sadadele tuhandele sinna mullu saabunud pagulastele.

«Paljud inimesed kaotasid lainete all oma elud,» rääkis Ai. «Me vajame memoriaali.»

Praegu Saksamaal elav Hiina dissidentkunstnik ütles, et tahab kunstnikuna rohkem sekkuda ning luua kriisiga seostuvat kunsti ja ka mingisugust teadlikkust sellest olukorrast.

Ai on Lesbosele rajanud juba stuudio. Kunstniku sõnul tahab ta teha pagulaskriisiga seostuvaid projekte.

Tema stuudios paks tööle asuma ka kuus kuni kümme tudengit Hiinast ja Saksamaalt.

Sel puhul antud pressikonverentsil kiitis ta ka Lesbose inimesi, kes tema sõnul on pagulaste katsumuse suhtes väga mõistvad ning väga abivalmis ja tolerantsed. Ail jagus kiidusõnu ka valitsusvälistele organisatsioonidele. Samas leidis ta, et Euroopa ja ülejäänud maailm on oma valmisolekus pagulaskriisiga tegeleda tardunud.

58-aastane kunstnik lubas, et külastab alanud aastal Lesbost mitu korda ja jätkab sinna minekut ka edaspidi, kui pagulaskriis peaks venima pikemaks kui aasta 2016. Tema stuudios paks tööle asuma ka kuus kuni kümme tudengit Hiinast ja Saksamaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles