Krimmis määriti Stalini mälestustahvel punase värviga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu veebruaris Jaltas avatud monument, mis kujutab Jossif Stalinit (paremal), Franklin Roosevelti (keskel) ja  Winston Churchilli.
Mullu veebruaris Jaltas avatud monument, mis kujutab Jossif Stalinit (paremal), Franklin Roosevelti (keskel) ja Winston Churchilli. Foto: SCANPIX

Venemaa kommunistid väljendasid nördimust seoses Jossif Stalini 1945. aasta Jalta konverentsil osalemise mälestustahvli teotamisega Venemaa annekteeritud Krimmis.

Teadaande edastas täna erakonna Krimmi komitee.

Mälestustahvel määriti punase värviga ja kõrvale kirjutati timukas.

Krimmi kommunistide teatel leidis vahejuhtum aset ööl vastu 6. märtsi. «Eelõhtul oli suur rühm kommuniste, Nõukogude Ohvitseride Liidu liikmeid ja Krimmi avalikkuse esindajaid asetanud Stalini surmaastapäeval, 5. märtsil mälestustahvli juurde lilled,» märkisid kommunistid.

Mälestustahvel valmistati kommunistide annetuste eest ja paigaldati Krimmi vabariikliku komitee hoone seinale 8. mail 2015, enne Teise maailmasõja lõpu 70. aastapäeva.

«Me saavutame selle, et vandaalid tabataks ja karistuse saaks,» tõotasid kommunistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles