LAVi presidendiks kinnitati Kgalema Motlanthe

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kgalema Motlanthe vannutati Lõuna-Aafrika Vabariigi presidendiks kuni järgmise aasta valimisteni.
Kgalema Motlanthe vannutati Lõuna-Aafrika Vabariigi presidendiks kuni järgmise aasta valimisteni. Foto: AFP / Scanpix

Aafrika Rahvuskongressi asejuht juhib riiki kuni järgmise aasta korraliste valimisteni, et täita tühimikku, mille jättis tagasiastumisega endast maha senine president Thabo Mbeki.

 

 

Lõuna-Aafrika Vabariigi parlament valis Kgalema Motlanthe salajasel hääletusel ajutiseks presidendiks ülekaaluka häälteenamusega, vahendas Reuters.

Motlanthe rõhutas valituks osutumise järel, et ta jätkab oma eelkäija poliitikat. Selle tõestuseks on ka asjaolu, et uues valitsuses on eelmisega võrreldes tehtud vähe muudatusi ning peale ühe jätkavad ametis kõik võtmeministrid.

Aafrika Rahvuskongressi loobus senise presidendi Thabo Mbeki toetamisest eelmisel nädalal, kui riigi ülemkohus leidis, et too oli sekkunud poliitiliselt ühe altkäemaksujuhtumi uurimisse, mis oli suunatud suurpartei praeguse juhi Jacob Zuma vastu. Viimast ennustatakse tõusvat riigi uueks peaks juba järgmisel aastal.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles