Küsitlustulemused: uued valimised ei murra Hispaanias ummikseisu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania kuningas Felipe VI ja parlamendi spiiker Patxi López.
Hispaania kuningas Felipe VI ja parlamendi spiiker Patxi López. Foto: AFP / Scanpix

Hispaania konservatiivne Rahvapartei võib oma toetust järgmisel kuul peetavatel uutel üldvalimistel suurendada, kuid mitte sedavõrd, et murda ummikseisu, mis on alates detsembrist takistanud uue valitsuse moodustamist, selgus pühapäeval küsitlustulemustest.

Päevalehes El Pais avaldatud gallupifirma Metroscopia tulemused näitasid, et Rahvapartei toetus on tõusnud 20,8 protsendilt detsembris 29,9 protsendini.

Sotsialistide toetus on aga langenud 21,9 protsendilt 20,2 protsendile.

Uustulnukas Unidos Podemos aga tõrjunud sotsialistid kolmandale positsioonile, erakonda toetab 23,2 protsenti küsitluses osalenutest.

Podemos ühines vasakäärmusliku Izquierda Unidaga, et murda poliitilist ummikseisu, mis tekkis pärast 20. detsembril peetud üldvalimisi, kus ükski erakond ei suutnud koalitsioonivalitsust kokku panna.

Kuningas Felipe VI allkirjastas 3. mail parlamendispiikri Patxi Lópeze juuresolekul seadluse ennetähtaegsete valimiste korraldamisest 26. juunil.

Praeguste küsitlustulemuste põhjal võib ummikseis jätkuda.

Metroscopia küsitles 17.-18. maini 1200 täiskasvanut. Lubatud veaprotsent oli 2,9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles