Iisrael vastas lasteaeda tabanud raketile õhulöögiga Gazasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SIPA/Scanpix

Iisrael andis täna õhulöögi neljale sihtmärgile Gaza sektoris, rünnakud tekitasid purustusi, kuid inimesed viga ei saanud.

Õhurünnakud olid vastuseks eile hilisõhtul Gaza sektorist tulistatud raketile, mis tabas lasteaiahoonet Sderoti linnas. Hilise aja tõttu keegi kannatada ei saanud.

Iisraeli armee võttis sihikule töökoja, kaks äärmusrühmituse Hamas sõjalise tiivaga seotud hoonet ja rühmituse Islamidžihaad õpperajatise, ütles tundmatuks jääda soovinud julgeolekuametnik.

Kaks sihtmärki olid Gaza linnas, teised kaks Hamasi juhitava ala põhjaosas Beit Lahias. Kõiki objekte on Iisrael ka varem rünnanud.

Iisraeli sõjaväe avalduse järgi võeti vastuseks raketirünnakule sihikule neli kohta, mis on osaks Hamasi operatsioonide infrastruktuurist Gaza sektori põhja- ja keskosas.

Iisraeli armee teatel tabas palestiinlaste rakett ühte hoonet Sderoti linnas ja tekitas ainelist kahju. Ajakirjanduse andmetel oli hoone lasteaed.

Meedikud ütlesid, et kahele inimesele tuli šoki tõttu arstiabi anda.

Ükski Gaza rühmitus raketi tulistamise eest vastutust ei võtnud.

Rünnak leidis aset kohe pärast seda, kui Iisrael oli teatanud, et suleb Hebroni piiripunkti ja kärbib palestiinlaste terrorirünnakutest põhjustatud kulude katteks Palestiina omavalitsusele eraldatavat maksuraha.

Alates oktoobrist kestnud vägivallas on hukkunud vähemalt 212 palestiinlast, 33 iisraellast, kaks ameeriklast, üks eritrealane ning sudaanlane. Iisraeli on sel aastal Gazast tulistatud 13 raketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles