Hollande: Venemaas ei tohiks näha ohtu, vaid partnerit (18)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollande ja Merkel Varssavis.
Hollande ja Merkel Varssavis. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande ütles täna NATO tippkohtumisel, et Venemaas ei tohiks näha ohtu, vaid pigem partnerit.

«NATO roll ei ole öelda, missugused peaksid olema Euroopa suhted Venemaaga. Prantsusmaa jaoks ei ole Venemaa vaenlane, oht,» ütles Hollande Varssavisse tippkohtumisele saabudes.

«Venemaa on partner, kes, tõsi küll, võib mõnikord, nagu me nägime Ukrainas, kasutada jõudu, mille me mõistsime hukka, kui ta Krimmi annekteeris.»

Prantsusmaa ja veel mitu NATO liiget nagu Saksamaa ja Itaalia on avaldanud alliansile survet, et see hoiaks sidekanalid Moskvaga avatuna, et vältida sattumist külma sõja stiilis vastasseisu.

Hollande on koos Saksa kantsleri Angela Merkeliga mänginud olulist rolli Venemaa ja Ukrainaga saavutatud Minski kokkulepete elluviimisel.

«Me endiselt püüame, ja hiljuti taas koos proua Merkeliga, leida Ukraina kriisile lahendust,» ütles Prantsuse riigipea.

Hollande'i sõnul usub Prantsusmaa, et NATO tugevdamine on tähtis alliansi missioonide elluviimiseks ning igaüks peab andma panuse.

«Prantsusmaa teeb seda, mida ta peab tegema, kuid mitte enamat,» lisas ta.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles