Valge Maja: Obama lühendab Euroopa-ringreisi ja reisib Dallasesse

, BNS-i välisuudiste toimetajaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja pressiesindaja Josh Earnest.
Valge Maja pressiesindaja Josh Earnest. Foto: AP/Scanpix

USA president Barack Obama lühendab Euroopa-ringreisi ja reisib järgmise nädala algul Dallasesse, kus relvastatud sõjaveteran lasi neljapäeva õhtul maha viis politseinikku, teatas Valge Maja.

"President võttis vastu Dallase linnapea Mike Rawlingsi kutse reisida järgmise nädala algul Dallasesse," ütles Valge Maja pressiesindaja Josh Earnest.

Ta lisas, et Obama naaseb Ühendriikidesse pühapäeva õhtul ehk päev plaanitust varem.

President jätkab Dallase külastamise järel tööd rahva ühendamiseks toetuses USA politseiohvitseridele ja kogukondadele ning poliitilistes aruteludes ühisosa leidmiseks, et tegeleda püsiva rassilise ebavõrdsusega riigi kriminaalõigussüsteemis, seisis avalduses.

Obama viibib Poolas NATO tippkohtumisel ja külastab enne USA-sse naasmist ka Hispaaniat. Ühendriikide riigipea suundub laupäeval Poolast Hispaaniasse, kus tal on kavas kohtumised Hispaania peaministri Mariano Rajoy ning Rota mereväebaasis teenivate USA sõduritega.

Obama jätab ära visiidi Sevillasse.

Afganistani sõja veteran Micah Johnson (25) tappis neljapäeva hilisõhtul Dallases politseivastasel meeleavaldusel viis politseinikku ja haavas veel seitset. Ta hukkus mitu tundi kestnud vastasseisu järel politseiga pommiroboti kohale toimetatud pommi plahvatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles