Leedu ei kommenteeri ERRi teadet Iskanderide viimisest Kaliningradi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu sõjaväelased.
Leedu sõjaväelased. Foto: Reuters/ScanPix

Leedu kaitseministeerium keeldus kommenteerimast Eesti Rahvusringhäälingu väidet, et Kaliningradi oblastisse toimetatakse rakette Iskander, kuid nentis, et Vene manöövrid teevad muret juba mõnda aega.

«Ootamatud sõjaväekontrollid, relvastuse koondamine Kaliningradi ja Venemaa korduvad ähvardused viia Kaliningradi oblastisse Iskanderid teevad meid rahutuks ja murelikuks. See ei soodusta usalduse ja julgeolekutunde tekkimist,» ütles BNSile kaitseministri pressiatašee Vaidotas Lincus.

«Meie luure vahetab pidevalt teavet teiste NATO riikide luuretega ja seirab tähelepanelikult olukorda meie ja kogu liidu piiril. Luureteavet me ei kommenteeri,» lisas atašee.

Eesti Rahvusringhääling edastas reedel, et Venemaa Balti laevastik viib logistikaõppuse varjus Ust-Luga sadamast Kaliningradi operatiivtaktikalisi rakette Iskander.

Väidetavalt kasutakse nende vedamiseks raudteepraami Ambal, mis peaks tänase päeva jooksul Kaliningradi jõudma. Teabe allikat portaal ei maini.

Märtsis avaldatud Leedu sõjaväeluure aruanne märkis, et avalikkuses sageli arutatav Iskanderide paigutamine Kaliningradi oblastisse ohustab Leedut, sest selle eesmärgiks on NATO liitlaste tegevuse pärssimine piirkonnas, Leedu vastu ei ole aga mõtet seda kompleksi kasutada, sest teoreetiliselt peaks selleks piisama ka olemasolevast võimsusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles