Suurbritannia külmutas Vene riigimeedia arved (34)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RT peatoimetaja Margarita Simonjan koos Venemaa president Vladimir Putiniga.
RT peatoimetaja Margarita Simonjan koos Venemaa president Vladimir Putiniga. Foto: ITAR-TASS / Scanpix.

Suurbritannia on külmutanud kõik Vene riikliku meedia Russia Today (RT), pangaarved, vahendas BBC täna RT peatoimetajat. 

«Nad külmutasid meie arved Suurbritannias. Kõik meie arved. Otsus ei kuulu ülevaatamisele. Olgu kiidetud sõnavabadus!» postitas RT peatoimetaja Margarita Simonjan sotsiaalmeediakanalis Twitter.

RT väitel ei edastanud pank neile mingisugust informatsiooni otsuse tagamaadest. Teates seisis, et neid keeldub teenindamast kogu Royal Bank of Scotland Group (RBS), mille alla kuulub ka NatWest. 

Teates lisati, et otsus on lõplik ja ei kuulu arutamisele.

Simonjani sõnul külmutati ka osa RT Suurbritannias baseeruva juhtkonna erakontodest.  

Suurbritannia panga NatWest otsus avalikustati päev pärast Ühendkuningriigi ja USA hoiatust Vene ja Süüria valitsustele, et viimased lõpetaksid Aleppo pommitamise. Vastasel korral ähvardati uute majanduslike sanktsioonidega.

USA välisminister John Kerry sõnul ei ole võimalik Süüria konflikti lõpetada ilma poliitilise lahenduseta. Briti välisminister Boris Johnson avaldas lootust, et Venemaa teeb õige otsuse arvestades Süüria inimeste heaolu ja julgeolekut ja nõustub relvarahuga.

«Süüria režiimi ja selle liitlaste survestamiseks kaalume me nende suhtes täiendavate sanktsioonide kehtestamist,» sõnas Johnson. 

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles