Kreml eitas oma seotust Montenegros kavandatud terrorirünnakutega (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Milo Đukanovići toetaja üleval hoidmas tema pilti.
Peaminister Milo Đukanovići toetaja üleval hoidmas tema pilti. Foto: AP/Scanpix

Kreml eitas Venemaa mingitki seotust õigusvastase tegevusega Montenegros.

«Eitame täielikult võimalust, et me oleme ametlikult seotud ükskõik milliste katsetega korraldada õigusvastast tegevust,» ütles Kremli pressisekretär Dmitri Peskov ajakirjanikele.

Küsimusele, kas Montenegro valitsus on pöördunud Vene võimude poole ametliku päringuga Montenegro valitsusjuhi võimaliku ründamise uurimisel, ütles Peskov: «Mingeid ametlikke päringuid ei ole tulnud. Ma ei tea, kas selliseid päringuid on olnud eriteenistustele.»

Äsja ütles Montenegro eriasjade peaprokurör Milivoje Katnić pressikonverentsil, et Vene riigi seotuse kohta terrorirünnaku katsega 16. oktoobri parlamendivalimiste ajal puuduvad tõendid. Montenegro politsei vahistas valimiste eelõhtul rühma serblasi, väites, et nad plaanisid röövida pärast valimisjaoskondade sulgemist peaminister Milo Đukanovići, hõivata parlamendi ja kuulutada opositsiooni võitu.

Katnići sõnul oli vandenõu taga umbes 50 Venemaalt, Serbiast ja Montenegrost pärit inimese loodud mõjuvõimas organisatsioon.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles