Boko Harami juht Trumpile: sõda on alanud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boko Harami liider Abubakar Shekau.
Boko Harami liider Abubakar Shekau. Foto: AFP/SCANPIX

Donald Trumpi valimine USA järgmiseks presidendiks ei jätnud külmaks ka äärmusrühmituse Boko Harami liidrit Abubakar Shekaud.

«Me oleme jätkuvalt oma usus kindlad ja me ei peatu,» ütles Shekau eile hilisõhtul Youtube'i postitatud videosõnumis. «Meie jaoks on sõda just alanud.»

«Ärge laske end veenda inimestel nagu Donald Trump ning rahvusvahelisel koalitsioonil, mis võitleb Iraagis, Süürias, Afganistanis ja mujal meie vendade vastu,» sõnas ta tunniajalises pöördumises.

Boko Harmi võitlus Nigeeria valitsuse vastu kestab juba seitsmendat aastat ja selles on hukkunud üle 20 000 inimese. Äärmusrühmituse tegevus on laienenud ka Nigeeria naaberriikidesse. Möödunud aastal vandus Boko Haram truudust sunnitlikuse terroriorganisatsioonile ISIS.

Augustis teatas ISISe kõrge komandör, et Shekau asemel on Boko Harami juhtimise üle võtnud rühmituse asutaja Mohammed Yusufi 22-aastane poeg Abu Musab al-Barnawi. Shekau väitel on ta aga jätkuvalt võimul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles