Leedu konservatiivid esinesid valimistel ootamatult hästi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius Foto: SCANPIX

Leedut valitsevatel konservatiividel õnnestus eile peetud kohalike omavalitsuste valimistel pääseda põhjalikust lüüasaamisest vaatamata sellele, et seda neile praeguste kärbete tõttu ennustati, kirjutab uudistevõrk AFP.


Hääletustulemuste kohaselt jõudsid konservatiivid 14,5 protsendiga häältest teisele kohale opositsiooniliste sotsiaaldemokraatide järel, kes kogusid 16,6 protsenti häältest.

«Meie tulemused olid üsna head, võttes arvesse kaht aastat sügavas kriisis, raskeid otsuseid ning väga agressiivset populistlikku kriitikat,» märkis peaminister Andrius Kubilius. «See on mandaat jätkamaks valitsuse poliitikat. Ma usun, et see on kaotus opositsioonile, kes seisis vastu valitsuse kriisivastastele sammudele.»

Ka opositsiooniliste sotsiaaldemokraatide liider Algirdas Butkevicius tunnistas üllatust konservatiivide saavutuse üle. Mõned arvamusküsitlused prognoosisid Kubiliuse parteile vähem kui seitse protsenti häältest.

«Me oleme oma tulemuste üle õnnelikud, kuid ma pean tunnistama, et eeldasin, et konservatiivid jäävad neljandaks, mitte teiseks,» lausus Butkevicius.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles