Vene poliitik: vestlus Trumpiga viitab sanktsioonide tühistamisele (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Novikov.
Dmitri Novikov. Foto: Vladimir Gerdo/Itar-Tass/Scanpix

Ameerika Ühendriikide ja Venemaa vaheliste majandussuhete taastamine – mille tähtsust rõhutasid USA president Donald Trump ja tema Vene ametivend Vladimir Putin telefonivestluses –  viitab sanktsioonide võimalikule tühistamisele, sõnas täna riigiduuma väliskomisjoni esimene aseesimees Dmitri Novikov.

«Meie majandussuhete täismahus arendamiseks on tarvis luua vastav kliima ning õigusraamistik, see omakorda nõuab sanktsioonide tühistamist,» ütles Novikov meediale.

Putini ja Trumpi sõnul võib majandussidemete taastamine anda lisatõuke kahepoolsete suhete samm-sammulise ja jätkusuutlikule arengule, sõnas Kreml varasemas avalduses.

Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov rõhutas omakorda, et Venemaale kehtestatud sanktsioonide küsimust Trump ja Putin ei arutatud.

Valge Maja pole vestlust kommenteerinud.

Eile toimunud telefonikõne oli ametlikult esimene vestlus Trumpi ja Putini vahel pärast Trumpi saamist USA presidendiks.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles