Saksa võimud korraldasid haaranguid džihadistide vastu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksa võimud korraldasid täna varahommikul haaranguid islamiäärmuslaste vastu ja võtsid kinni ISISe tuneeslasest värbaja ja kolm arvatavat rühmituse liiget.

Frankfurdis võeti kinni peamine kahtlusalune, 36-aastane tuneeslane, kes on tegutsenud ISISe heaks alates 2015. aasta augustist.

Frankfurdi prokurörid ütlesid, et politsei ja julgeolekutöötajad otsisid läbi 54 korterit, firmat ja mošeed. Haarangud olid suunatud 16 isiku vastu vanuses 16–46 eluaastat.

Prokuröride sõnul kavandasid vahistatud rünnakut, kuid see oli alles väga varajases ettevalmistusetapis ja konkreetset sihtmärki nad valinud veel ei olnud.

Frankfurti piirkonna politseireidid leidsid aset vaid mõni tund peale haarangut Berliinis, mille käigus vahistati kolm arvatavat džihadisti. 

Kahtlustatavatest noorim on 21- ja vanim 45-aastane. Vähemalt kaks neist on elanud pikemat aega Berliinis ja palvetasid samas mošees Tuneesiast pärit terroristi Anis Amriga, kes tappis pealinna jõuluturul detsembris veokiga 12 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles