Vene kohus mõistis Navalnõi taas süüdi omastamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi.
Aleksei Navalnõi. Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Venemaa Kirovi linna kohus mõistis eile opositsioonipoliitik Aleksei Navalnõi taas süüdi omastamises, mistõttu ei pruugi ta saada kandideerida 2018. aasta presidendivalimistel. Navalnõi lubas otsuse edasi kaevata ning ühe tema lähikondlase sõnul kavatseb opositsionäär sellest hoolimata oma kampaaniat jätkata.

Süüasi puudutab 2009. aastat, mil Navalnõi töötas Kirovi oblasti liberaalse kuberneri Nikita Belõhhi juures nõunikuna. Süüdistuse järgi omastas ta metsandusettevõtte Kirovles vara – 10 000 kuupmeetrit metsamaterjali väärtusega 16 miljonit rubla. Praeguses vääringus on see umbes 253 000 eurot. Eile 2013. aasta kohtuasja taasläbivaatamisel mõistis kohtunik Aleksei Vtjurin Navalnõi süüdi Kirovlesile kuulunud puidu omastamises ning määras talle viis aastat tingimisi vangistust.

Eelmise süüdimõistva otsuse lükkas ümber Euroopa Inimõiguste Kohus, leides, et Venemaa rikkus Navalnõi õigust õiglasele kohtupidamisele. Seejärel andis Vene ülemkohus korralduse kohtuasi uuesti läbi vaadata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles