Värske raamat paljastab varjatud seiku Macroni armuloo algusest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron koos abikaasa Brigitte'iga pärast valimisvõitu.
Emmanuel Macron koos abikaasa Brigitte'iga pärast valimisvõitu. Foto: Dominique Boutin//TASS/Scanpix

Prantsuse presidendiks valitud Emmanuel Macroni kohta selgub äsja ilmunud biograafiast, et mehe vanemad olid šokis, kui said teada, et nende 16-aastasel pojal on afäär abielus õpetajaga.

Anne Fulda kirjutatud raamatust «Täiuslik noor mees» selgub, mida tundsid noormehe vanemad, kui lugu ilmsiks sai. Armuloo pooled on ise kinnitanud, et midagi intiimset enne noormehe täisealiseks saamiseni ei toimunud.

Macroni vanemad uskusid algul, et poeg käib kohtamas Brigitte Trogneux' tütre Laurence'iga, kuid ühe perekonnatuttava kaudu jõudis tõde päevavalgele. Macronid olid šokeeritud ning võtsid andeka poisi koolist ära.

«Me ei suutnud seda uskuda. Kindel on see, et kui Emmanuel kohtus Brigitte'iga ei saanud me öelda selle peale, et tore on,» meenutas pühapäeval ametisse astuva presidendi ema Françoise Noguès. «Kuid mulle ei olnud see oluline, et tal oli Brigitte'iga suhe, vaid see, et ta oli elus ning tal polnud mingeid probleeme,» lisas ta siiski.

Kui Macroni ema sai aru, et esimene armupalang ei paista siiski mööduvat, ütles ta väidetavalt õpetajale: «Kas sa siis ei saa aru? Sul on olnud su elu. Ta ei hakka sinuga lapsi saama.»

Raamatus avaldab arvamust ka isa Jean-Michel Macron. Tema meenutuste kohaselt pidi ta uudist kuuldes toolilt peaaegu maha kukkuma. «Kindlasti ei öelnud me selle peale, et oi, suurepärane.»

Vanemad püüdsid poega suhtest päästa ning läksid õpetajaga rääkima. Nad palusid, et naine enam noormehega ei kohtuks, vähemalt mitte enne, kui too on täisealiseks saanud. Trogneux' vastas neile, et ei saa midagi kindlat lubada.

Raamatus lükkavad Emmanuel Macroni vanemad ümber ka kuulujutu, nagu oleksid nad poissi ähvardanud afääri jätkudes kodust välja visata. Ka oli juba varem kokku lepitud, et Emmanuel jätkab oma õpinguid mainekas Pariisi koolis.

Lisaks saame teada, et ainuke perekonnaliige, kes suhtus afääri juba alguses leebelt, oli Macroni vanaema Manette, kes poleks oma laste suhtes säärast mõistmist üles näidanud. Lapselapse puhul pääsesid võidule aga tolerants ja avatud suhtumine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles