Filipiini islamisissid võtsid kohalikul politseijuhil pea maha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aaron Favila/AP/Scanpix

Filipiini lõunaosas vägivallatsevad islamisissid lõikasid kohalikul politseiülemal pea maha, ütles täna president Rodrigo Duterte.

«Malabangi politseijuht sattus teel koju terroristide kontrollpunktile ja ma arvan, et nad lõikasid tal sealsamas pea maha,» ütles Duterte sõnavõtus, milles ta õigustas sõjaseisukorra kehtestamist riigi lõunaprovintsis.

President hoiatas ka, et võib rahva kaitsmiseks kehtestada sõjaseisukorra kogu riigis.

Duterte ütles eile õhtul Moskvas kohtumisel Vene presidendi Vladimir Putiniga, et peab kodumaale naasma, sest äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS) hõivas ühe Filipiini provintsi.

President hoiatas, et võib kehtestada sõjaseisukorra kogu riigis.

Sõjategevus puhkes Filipiini lõunaosas teisipäeval, kui julgeolekujõud korraldasid Marawis haarangu majale, kus nad arvasid redutavat islamistliku äärmusrühmituse Abu Sayyaf liidri ning ISISe kohaliku juhi Isnilon Hapiloni.

USA peab Hapiloni üheks maailma ohtlikumaks terroristiks ja on pannud tema tabamise eest välja viie miljoni dollari suuruse preemia.

Haarangu järel põletasid üle 100 relvastatud mässulise maha hooneid ja rakendasid teisi diversioonitaktikaid, ütlesid ametnikud, kelle sõnul on Marawist põgenenud tuhandeid elanikke.

Politsei teatel on sõjategevuses surma saanud üks korrakaitsja ja kaks sõdurit, veel kaheksa on saanud viga. Pole selge, kas ohvrite arvu sisse on arvestatud ka kohaliku politseijuhi tapmine.

Duterte sõnul näitavad jätkuvad sporaadilised kähmlused islamissiside võimet külvata terrorit ning põhjustada hävingut riigi lõunaosas.

President lendas täna kodumaale Moskvast, jättes pooleli esialgu nelja päeva pikkuseks planeeritud visiidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles