Prantslased otsustavad president Macroni saatuse

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Emmanuel Macron käis koos abikaasa Brigitte Macroniga valimas Põhja-Prantsusmaal Le Touquet´s.
President Emmanuel Macron käis koos abikaasa Brigitte Macroniga valimas Põhja-Prantsusmaal Le Touquet´s. Foto: Christophe Petit-Tesson/AP/SCANPIX

Kui aprillis ja mais toimunud presidendivalimistel valisid prantslased uueks presidendiks tsentrist Emmanuel Macroni, siis eile ja alanud nädala pühapäeval otsustavad nad selle üle, kui vabalt saab värske riigipea oma valimislubadusi ellu viia.

Macroni juhtimisel värskelt loodud erakonda La République En Marche toetas uuringufirma IPSOS / Sopra Steria korraldatud uuringu järgi esialgsetel andmetel valimiste esimeses voorus 32,2 protsenti valijaist. Teise tulemuse saavutas konservatiivne Vabariiklaste erakond 21,5 protsendiga.

Neile järgnesid Macronile presidendivalimistel alla jäänud Marine Le Peni Rahvusrinne 14, Jean-Luc Mélenchoni juhitavad vasakäärmuslased (La France insoumise) 11 ja praegu parlamendi alamkojas enamuses olevad sotsialistid 10,2 protsendiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles