Mugabe: ma ei ole veel suremas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
93-aastane Zimbabwe president Robert Mugabe esineb oma poolehoidjatele 29. juulil Chinhoyis.
93-aastane Zimbabwe president Robert Mugabe esineb oma poolehoidjatele 29. juulil Chinhoyis. Foto: Reuters / Scanpix

Zimbabwe 93-aastane president Robert Mugabe kinnitas laupäeval, et ei ole veel suremas.

Mugabe ravireisid Singapuri on muutunud viimastel aastatel regulaarseks, suurendades spekulatsioone tema tervise üle. Viimane reis leidis aset varem sel kuul.

"Räägitakse, et president on lahkumas. Ma ei ole lahkumas. Räägitakse, et president on suremas. Ma ei ole suremas," ütles Mugabe tuhandetele poolehoidjatele oma kodulinnas Chinhoyis.

Mugabe võttis sõna pärast seda, kui tema abikaasa Grace kutsu riigipead nimetama enda mantlipärija ja tegema sellega lõpu lõhestumisele tema võimuparteis ZANU-PF.

"Ma tänan jumalat, et olen elanud tänaseni. Ma tänan jumalat hea elu eest. Mul on hädad siin ja seal, kuid mu organid, mu süda ja maks on korras. Arstid olid üllatunud mu luude tugevusest," seletas Mugabe.

Mugabe liigub raskustega ning ta on mõnikord üritustel tukkuma jäänud. Laupäeval rääkis ta poolehoidjatele rohkem kui tund aega.

2011. ja 2014. aastal tehti talle Singapuris silmaoperatsioon. 2016. aastal pidi valitsus tõrjuma kuuldusi, et Mugabe suri välismaal iga-aastase puhkuse ajal. Tänavu märtsis võeti kinni kaks ajakirjanikku, kes väitsid, et presidendi tervis on üsna halb.

Kõrgele eale vaatamata seadis ZANU-PF ta oma kandidaadiks 2018. aasta üldvalimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles