Pildid: kaks päeva proteste ja Trump mõistis paremäärmuslased hukka (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enne paremäärmuslasi siunavat kõnet veetis Ühendriikide president Donald Trump terve päeva Twitteris säutsumata – neljandat korda ametis oldud 207 päeva jooksul, vahendab CNN. 

Trump, keda survestasid kõnet pidama nii vabariiklased kui demokraadid, tegi seda, mida ta keeldus tegemast kogu nädalavahetuse ja pidas Valges Majas kõne, milles mõistis hukka uusnatsid ja valgete ülemvõimu pooldajad.

«Rassism on paha – ja need, kes selle nimel vägivalda põhjustavad on kurjategijad ja pätid, teiste hulgas KKK, uusnatsid ja valgete ülemvõimu pooldajad. Need liikumised seisavad vastu kõigele, mida ameeriklased oluliseks peavad,» ütles Trump peale Charlottesville’is nädalavahetusel aset leidnud sündmusi.

«Kõik, kes te nädalavahetusel rassistlikus vägivallas osalesite – teid võetakse vastutusele. Õiglus seatakse jalule,» lisas ta.

Laupäeval puhkesid Charlottesville'i linnas paremäärmuslaste ja vastumeeleavaldajate kokkupõrked. Rahutustes sõitis rahva sekka auto, mille tagajärjel hukkus 32-aastane Heather Heyer. Autot juhtis arvatav valgete üleoleku pooldaja.

Trump sattus kriitikatule alla, sest tunde pärast rünnakut toimunud hukkamõistvas avalduses ei nimetanud ta ühtegi konkreetset vihagruppi, vaid süüdistas vägivallas mitut osapoolt. Seejärel polnud temast 48 tundi midagi kuulda, mis on Trumpi puhul väga ebatavaline.

Peale kõnet küsisid ajakirjanikud, miks president oma kõnega viivitas, kuid vastust nad ei saanud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles