Suurbritannia arreteeris Londoni pommipanija (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jonathan Brady/Scanpix

Inglismaal võeti vahi alla kahtlusalune seoses eilse metroopommiga Londonis. 

18-aastane noormees arreteeriti Kenti maakonnas Doveris. Hetkel viibib kahtlusalune kohaliku politsei valve all ja peagi viiakse ta üle Londonisse.

Politsei teatas, et vaatamata vahistamisele püsib ohutase kriitiline ning uurimine toimunu osas jätkub. «Neil põhjustel ei anna me praegu arreteeritud mehe kohta rohkem detaile,» lausus terrorismivastase võitluse rahvuslik vanemkoordinaator Neil Basu. Varem teatas ta, et taga otsitakse mitut kahtlusalust. 

Eile hommikuse tipptunni ajal ebaõnnestunud pommirünnaku käigus Londoni District metrooliinile sai haavata 29 inimest, nende seas kas üks eestlane. Pealtnägijate kirjelduste järgi levis läbi vaguni justkui tulekera.

Nagu maikuus Manchesteris korraldatud rünnaku puhul, sisaldas nüüdne lõhkekeha tundlikku ainet triatsetoon-triperoksiidi, mille koostisosad on jaekaubandusest kergesti kokku ostetavad. Independent kirjutab, et vajalike instruktsioonide leidmiseks internetist kulus ajakirjanikel täna hommikul alla viie minuti.

Detektiivid on seni eilsega seoses üle kuulanud 45 inimest.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles