Galerii ja video: Ukraina keskosas süttis suur laskemoonaladu, kaks inimest sai kannatada (25)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina keskosas asuva Kalõnivka linna lähedal süttis eile õhtul suur  laskemoonaladu, mis sundis sulgema õhuruumi 50 kilomeetri raadiuses ja evakueerima ümberkaudsete asulate elanikud, teatasid võimuesindajad ja armee.

Vinnõtsja oblastis Kalõnivkas puhkes eile õhtul kella 21:50 paiku sõjaväe moonaladudes tulekahju, mille järel hakkas lõhkema sõjamoon.

FOTO: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix
FOTO: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix Foto: Efrem Lukatsky/AP

Kalõnivka ja sellest kümne kilomeetri raadiuses asuvate asulate (Pavlivka, Medvedka, Dorožne, Salnõk, Strõžavka) elanikke evakueeritakse. Lisaks kehtestasid võimud piirkonnas 50 kilomeetri raadiuses lennukeelutsooni.

FOTO: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix
FOTO: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix Foto: Efrem Lukatsky/AP

Täna hommikul kella kaheksaks oli evakueeritud umbes 30 000 inimest, teatas erakorraliste olukordade teenistus.

Vinnõtsja asekuberner Andri Gižko ütles, et plahvatustes sai kannatada kaks inimest. Ta lisas et praegu lõhkeb keskmiselt kolm mürsku minutis.

Lääne-Ukraina sõjaväeprokuratuur kandis kohtueelse uurimise ühtsesse registrisse Vinnõtsja oblastis Kalõnivka moonalaos toimunu uurimise märkega 'diversioon'.

Julgeolekuteenistuse (SBU) pressiesindaja Olena Gitljanska teatas täna Interfaxile, et tulekahju uurimisrühma kuuluvad ka SBU töötajad.

Seoses erakorralise sündmusega piirkonnas katkestati Vinnõtsjas energeetikaobjektil korraldatud terroritõrjeõppus, märkis SBU ka eraldi avalduses.

Teate kohaselt teavitas SBU peavalitsus õppuse eel elanikkonda  26. septembril aset leidvast kavajärgsest harjutusest, milles osalevad SBU, politsei, rahvuskaart, eriolukordade teenistus, relvajõud, piirivalvurid ja inimesed teistestki terroriga võitlevatest ametkondadest, omakaitseüksustest ja omavalitsustest.

Peaminister Volodõmõr Groisman saabus pärast keskööd õnnetuskohale, et saada olukorrast ülevaade ja aidata päästetööde koordineerimisel.

Tegemist on sel aastal juba teise suurpõlenguga Ukraina armee laskemoonalaos. Kahjutule süttimise põhjused pole teada, kuid sõjavägi pole välistanud, et tegemist võis olla sabotaažiga.

Kommentaarid (25)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles