Kaljulaid: katalaanide olukord pole Eesti iseseisvumisega võrreldav (84)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid alustab homme visiiti Lõuna-Eestis.
President Kersti Kaljulaid alustab homme visiiti Lõuna-Eestis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

President Kersti Kaljulaid tõi välja, et katalaanide olukorda ei saa võrrelda Eesti lahkumisega Nõukogude Liidust, sest meie olukord oli teistsugune, vahendab Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) uudisteportaal.

«Hispaania on demokraatlik riik, millel on konstitutsioon, mille on heaks kiitnud ka inimesed, kes elavad Kataloonias, nii et vastavalt sellele konstututsioonile tulebki ju igal ajahetkel käituda,» lausus ta ERR-ile.

Kaljulaidi sõnul oleks võib-olla mõistlik pidada arutelu selle üle, kas Hispaania konstitutsioonis ei peaks olema võimalust nende küsimuste üle arutleda, nii nagu see on Ühendkuningriigis, kus Šotimaa on läbi viinud referendumi.

«Ma võin aru saada, et katalaani poliitikutele tundub, et nende enda poliitiline elu jääb lühikeseks, et diskuteerida, kas Hispaania põhiseadus võiks olla teistsugune /.../ Nemad tahaksid liikuda väga kiiresti, aga niimoodi tehakse oma ühiskonnale väga haiget. Ainus viis on edasi minna läbi demokraatliku protsessi,» lausus president.

Kommentaarid (84)
Copy
Tagasi üles