Argentina kohtunik andis käsu vahistada ekspresident Kirchner

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristina Kirchner
Cristina Kirchner Foto: MARCOS BRINDICCI/REUTERS/SCANPIX

Ühe justiitsallika sõnul andis Argentina kohtunik täna käsu vahistada endine president Cristina Kirchner, kes väidetavalt varjas Iraani seotust 1994. aastal Buenos Airese juudi keskuses 85 inimelu nõudnud pommiplahvatusega.

Kohtu määrusega tühistati 2007.-2015. aastani presidendiametit pidanud praeguse senaatori Kichneri puutumatus õigusemõistmise eest.

Ekspresident ise peab talle esitatud süüdistusi absurdseks.

Cristina Kirchner
Cristina Kirchner Foto: MARCOS BRINDICCI/REUTERS

Endist president seostatakse Teheraniga leppe sõlmimist, mis lubab teos kahtlustatavad Iraani ametnikud Argentina asemel üle kuulata Iraanis.

64-aastane Kirchner, kes oli Argentina president kaks nelja-aastast ametiaega, peaks oma kohale senatis asuma järgmisel nädalal. Senaatoriks valiti erinevates korruptsioonikuritegudes süüdistatud Kirchner oktoobris ja sellega tuli kaasa ka puutumatus võimaliku vanglakaristuse eest.

Senat asub nüüd arutama, kas Kirchneri puutumatuse tühistamine heaks kiita. Viimaste nädalate jooksul on lisaks kinni peetud mitmed kõrged Kirchneri valitsusliikmed, kaasa arvatud endine asepresident Amado Boudou.

Argentina ametivõimud Amado Boudoud vahi alla võtmas. 
Argentina ametivõimud Amado Boudoud vahi alla võtmas. Foto: MARTIN ACOSTA/REUTERS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles