Rootsi tahab keelustada seksiostu ka välismaal (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Scanpix

Kakskümmend aastat tagasi sai Rootsist esimene riik maailmas, kes kriminaliseeris seksiostu, järgmisest aastast on aga kavas muuta rootslaste jaoks ebaseaduslikuks ka välismaal bordellides käimine, vahendab The Local.

Vastav seaduseeelnõu esitati Rootsi valitsusele täna. «Seksiteenuste ostmine on lubamatu, ükskõik kas see toimub Rootsis või välismaal,» kirjutatakse justiitsminister Morgan Johanssoni ettepanekus. Dokumendis märgitakse, et uuringud on näidanud, et enamik Rootsi kodanike või riigi elamisloaga isikuid kasutab prostituute pigem mõnes teises riigis.

Nüüd tahab valitsus muuta seksiostmise karistatavaks ka nendes riikides, kus see keelatud ei ole. Üldjuhul saab Rootsi kodanike välismaal toime panduid kuritegude eest süüdi mõista vaid juhul, kui tegu on rikkumisega, mis pole seadusega lubatud mõlemas riigis. Aga on ka erandeid, nagu näiteks sundabielud, inimkaubandus ja laste vastane seskuaalvägivald.

Seaduseelnõuga soovitakse karmistada ka alaealistelt seksiostmise karistusmäära. Ettepanek on asendada rahatrahv vanglakaristusega.

Valitsuse sõnul peaks seadus jõustuma 2018. aasta 1. juulist, kuid selleks peavad ettepanekut toetama ka opositsiooniparteid.

Kommentaarid (14)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles