Liibüa ja Itaalia ühendavad jõud inimkaubitsejate vastu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid teel Liibüast üle Vahemere Euroopasse.
Migrandid teel Liibüast üle Vahemere Euroopasse. Foto: Reuters / Scanpix

Itaalia ja Liibüa moodustavad ühiskomisjoni, mille eesmärgiks on võidelda inimkaubanduse ja illegaalse rändega, teatas laupäeval oma avalduses Liibüa valitsus.

Avaldus tehti pärast Liibüa pealinnas Tripolis peetud läbirääkimisi Itaalia siseministri Marco Minniti ja Liibüa peaministri Fayez al-Sarraji vahel.

Komisjoni hakkavad kuuluma luure-, merepiirivalve- ja õigusametnikud mõlemast riigist, on öeldud Sarraji büroo avalduses.

Inimsmugeldajate võrgustikud on puhkenud õitsele kaoses, mis järgnes NATO-toetatud ülestõusule, mis kukutas 2011. aastal kauaaegse Liibüa diktaatori Muammar Gaddafi.

Sarraj ütles neljapäeval, et migrantide hulk tema riigis on vapustav. «Me räägime umbes 500 000 migrandist väljaspool kinnipidamiskeskusi ja 20 000 siseministeeriumi hallatavas 42 keskuses.»

Kuid pärast Berliinis peetud läbirääkimisi Saksa liidukantsleri Angela Merkeliga tõotas Liibüa valitsusjuht rakendada meetmeid, et leevendada nende, enamasti Sahara-tagusest Aafrikast pärit olevate migrantide viletsust.

Minniti kiitis Liibüa jõupingutusi migrantide päästmisel tundetute inimsmugeldajate küüsist, kuid rõhutas, et riigi lõunapiiride jälgimisel on vaja rohkem koostööd.

Ta ütles, et Kesk-Euroopa riigid eraldavad Liibüale nädala jooksul 35 miljonit eurot, et toetada selle Põhja-Aafrika riigi rändevastaseid jõupingutusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles