Kiievi kohus jättis Saakašvili vabadusse (9)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili ja Julia Tõmošenko.
Mihheil Saakašvili ja Julia Tõmošenko. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP

Kiievi Petšora rajooni kohus jättis Gruusia ekspresidendi ja endise Odessa oblasti kuberneri Mihheil Saakašvili vabadusse.

Selle otsusega lükkas kohtunik Larissa Tsokol tagasi prokuratuuri nõude paigutada Saakašvili kaheks kuuks koduaresti, vahendas BBC vene toimetus.

Nüüd on prokuratuuril võimalik otsuse suhtes viie päeva jooksul edasi kaevata.

Saakašvili vabastati Ukraina ülemraada saadikute käendusel.

Odessa ekskuberner teatas kohtusaalis, et ta peab end sõjavangiks, aga koduaresti nimetas katseks isoleerida ta poliitilisest tegevusest. Seejärel laulis ta koos poolehoidjatega Ukraina ja Gruusia hümni.

Saakašvilit olid tulnud kohtusaali toetama teiste seas Batkivštšõna partei liider, ekspeaminister Julia Tõmošenko ja veel üheksa rahvasaadikut.

Saakašvili peeti kinni 8. detsembril Kiievis ja paigutati julgeolekuteenistuse SBU isolaatorisse, kus ta kuulutas välja näljastreigi. Ööl vastu laupäeva, kui ta kinnipidamine sai teatavaks, kogunesid ekskuberneri poolehoidjad isolaatori juurde.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles