KOHALIK VAADE. Briti internetitroll põhjustas Ungaris skandaali

Viktória Serdült, Budapest
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milo Yiannopoulos oma «Trollideakadeemia tuuril» Austraalias Sydneys.
Milo Yiannopoulos oma «Trollideakadeemia tuuril» Austraalias Sydneys. Foto: Richard Milnes / Mega Agency / Scanpix

Kujutage endale ette anekdootlikku olukorda, kus Poola ja Ungari välisminister kuulavad esireas ettekannet avalikult homoseksuaalselt paremäärmuslikult aktivistilt, kel on ühtlasi vabameelsed vaated pedofiiliale.

See oleks Ungari valitsuse toel äärepealt tõeks saanud, kuna nende rahastatud Visegrádi ehk V4 riikide Ungari, Poola, Tšehhi ja Slovakkia konverentsi külalisesineja pidi olema ei keegi muu kui endine paremäärmuslikuks tituleeritud veebilehe Breitbart News vanemtoimetaja Milo Yiannopoulos.

Kui aus olla, ei olnud Yiannopoulos ainus vastuoluline isik, kes sai kutse esineda üritusel «Euroopa tulevik». 23. jaanuaril algava kolmepäevase kohtumise programmis pidid figureerima ka erakonnaga Alternatiiv Saksamaale (AfD) heades suhetes Saksa paremäärmuslik aktivist Götz Kubitschek ning sotsioloog Frank Furedi (ungari juurtega mehe sünnipärane nimekuju on Ferenc Füredi – toim), kes oli 1970. aastate lõpus Suurbritannia Revolutsioonilise Kommunistliku Partei asutaja ja juht, kuid kelle süda kuulub nüüd pigem poliitilise spektri paremale servale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles