Bush kiitis Obamat otsuse eest bin Laden tappa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George W. Bush (vasakul) 2010. aastal Valge Maja roosiaias USA president Barack Obama kõrval.
George W. Bush (vasakul) 2010. aastal Valge Maja roosiaias USA president Barack Obama kõrval. Foto: SCANPIX

USA endise presidendi George W. Bushi sõnul tegi Barack Obama õige otsuse, kui saatis Ühendriikide eriüksuslased Pakistani elimineerima terrorijuht Osama bin Ladenit, teatas täna ABC News.

ABC sõnul rääkis Bush kolmapäeval Las Vegases toimunud kinnisel üritusel publikule, et kuulis bin Ladeni tapmisest 1. mail, kui ta abikaasa Laura ja kahe sõbraga restoranis oli ja teada sai, et president Obama soovib temaga rääkida.

«Läksin koju, et kõne vastu võtta. Obama lihtsalt ütles, et Osama bin Laden on surnud,» rääkis Bush.

Obama kirjeldas oma eelkäijale ka üksikasjalikult mereväe eriüksuslaste haarangut bin Ladeni kompleksile, mispeale ütles Bush Obamale: «Hea otsus.»

Bin Ladeni surma järel intervjuudest keeldunud Bush ütles, et USA tagaotsituima kurjategija lahkumine on hea ning tähendab suurt võitu sõjas terrori vastu.

Obama helistas lisaks Bushile ka Bill Clintonile, enne kui USA aja järgi 1. mai hilisõhtul bin Ladeni tapmise dramaatilises telepöördumises teatavaks tegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles