Soome streik hommikul kardetud kaost ei põhjustanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: HEIKKI SAUKKOMAA/AFP/Scanpix

Helsingi piirkonnas on täna streigi tõttu seiskunud metroo ja trammid. Streigist hoolimata on käigus olnud 20-25 protsenti bussidest ja politsei sõnul sujus hommikul liiklus küllaltki hästi.

Soome ametiühingute keskliit korraldas streigi vastuseks valitsuse otsusele jätta toetuseta need töötud, kes ei tööta kolme kuu jooksul vähemalt 18 tundi või ei osale tööoskustega seotud koolitustel. Valitsuse nn aktiivsusmeetmeid on kritiseerinud nii ametiühingud, opositsioonipoliitikud kui ka töötud inimesed.

Politsei sõnul on hommikune liiklus sujunud hästi. «Liiklus on sujunud üsna hästi, rahulikult. Eile oli eriolukordi ja lumetormi, aga tänase hommiku liikluses ei ole midagi erilist olnud,» sõnas YLE uudistele Helsingi politseikomissar Jere Roimu.

Helsingi piirkonna ühistranspordikeskus HSL teatas varahommikul, et bussiliikluses on olukord varasematest hinnangutest parem ja hommikustest bussidest on käigus 20-25 protsenti. Tööle saabus umbes 250 bussijuhti.

Rongides on olukord samuti rahulik olnud ja märkimisväärset reisijate arvu kasvu hommikul märgata ei olnud. Siiski hoiatati, et rongid võivad pärastlõunal täis olla.

Helsingi põhikoolide õpilaste jaoks võib streik samuti otsest mõju omada. Nimelt sooritasid õpilased sel nädalal eksameid. Streigi tõttu puudub paljudel õpilastel aga võimalus kooli jõuda.

Õpilaste esindaja kutsus koole üles vastutulelikkusele. Loodetakse, et koolid lubavad õpilastel eksameid mõnel teisel kuupäeval sooritada ja ei karista neid puudumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles