Häirivad kaadrid: Tailased õpetavad ühisõppustel ameeriklasi kobra verd jooma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iga-aastase USA ja Tai Kuningriigi ühisõppuse Cobra Gold käigus omandasid ameeriklased ellujäämiskunsti Tai džunglis, muuhulgas joodi selleks maoverd ja söödi gekosid.

37. aastat toimuv Cobra Gold on üks suurimaid sõjaväeõppuseid Aasias. 10-päevase treeningõppuse käigus kogunevad Tais tuhanded sõjaväelased nii USAst ja Taist kui ka Lõuna-Koreast, Indoneesiast, Jaapanist, Malaisiast ning Singapurist.

Täna tegid paarkümmend USA ja Tai merejalaväelast läbi traditsioonise džunglis ellujäämise väljaõppe, mis leidis aset Tai mereväe baasi territooriumil Chonburi provintsis.

Kursuse läbimiseks pidi sõjaväelased jooma maoverd korbalt, kellel eelnevalt pea maha löödud ning pärast lahtisel tulel grillitud roomajad ära sööma.

Tai sõjaväelased näitasid samuti, kuidas džunglis vett leida, söödavaid taimi eristada ning kuidas enne skorpionite ja mürgiämblike nahka pistmist neilt mürginääre eemaldada.

«Ellujäämise võti seisneb selles, et tead, mida sööd,» ütles Tai seersant Chaiwat Ladsin, kes lasi sõjaväelaste proovida, kuidas maitseb küpsetamata geko.

«Minu jaoks on see küll esimene kord maoverd juua... Ameerikas ei tule seda just palju ette,» ütles väljaõppel osalenud USa seersant Christopher Fiffie uudisteagentuurile AFP.

Sel aastal osaleb Cobra Gold õppusel ligikaudu 6800 USA sõjaväelast ehk peaaegu kaks korda rohkem kui möödunud aastal, olles märk USA soovist näidata oma panustamist ja reageerimisvõimet regioonis, kus tuumaohtu Põhja-Korea suunalt hinnatakse kõrgemaks kui kunagi varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles