Putin: ma ei muuda võimule jäämiseks põhiseadust (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisplakat Liibanonis kutsub kohalikku diasporaad Putini poolt hääletama.
Valimisplakat Liibanonis kutsub kohalikku diasporaad Putini poolt hääletama. Foto: MAHMOUD ZAYYAT/AFP/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin, kes jätkab eelseisvate valimiste järel suure tõenäosusega riigipeana, ütles täna, et ei plaani muuta põhiseadust, et jääda presidendiks ka pärast 2024. aastat.

«Ma ei ole kunagi põhiseadust muutnud. Ma ei ole teinud seda endale sobivamaks ning ma ei plaani seda teha ka täna,» ütles Putin usutluses USA telekanalile NBC.

Kriitikud süüdistavad 18. märtsi valimistel neljandaks ametiajaks kandideerivat Putinit ambitsioonides jääda võimule piiramata ajaks.

«Miks te arvate, et pärast mind tulevad Venemaal võimule inimesed, kes on valmis hävitama kõike, mida ma olen möödunud aastatega saavutanud?» küsis Putin, lisades, et on mõelnud oma võimaliku järglase peale alates 2000. aastast.

«Kunagi ei tee kahju ette mõelda, kuid lõppude-lõpuks otsustavad selle ikkagi Venemaa inimesed,» märkis president.

Putin kandideerib 18. märtsil peetavatel presidendivalimistel seitsme kandidaadi vastu. Tema peamine kriitik ja opositsioonijuht Aleksei Navalnõi peab kehtiva kriminaalkaristuse tõttu valimistelt kõrvale jääma.

Putin keeldus vastamast, kas kavatseb Navalnõile armu anda: «Igaühele võib armu anda, kui nad seda väärivad.»

Vene riigipea ei nimeta Navalnõid avalikkuse ees nimepidi ja vihjas ka sel korral talle kui «teatud poliitilistele jõududele».

«Mis mulle põhimõtteliselt meeldib? Nad paljastavad probleeme ja see on hea. See on tõesti õige. Kuid sellest ei piisa riigi arenguks. Kaugeltki mitte. Sest tähelepanu keskendamine probleemidele ei ole mitte ainult ebapiisav, vaid ka ohtlik, kuna võib viia hävinguni ja meil on vaja luua,» märkis Putin opositsioonile viidates.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles