Suurbritannias kutsuti tähistama «moslemite karistamise päeva» (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri, mis kutsub üles moslemeid karistama.
Kiri, mis kutsub üles moslemeid karistama. Foto: twitter

Vähemalt kuue Inglismaa linna postkastidesse potsatasid nädalavahetusel kirjad, milles kutsuti 3. aprillil tähistama «moslemite karistamise päeva».

Tavalise valge ümbrikuga saadetud kirjade sisu oli järgmine: 3. aprillil peetakse moslemite karistamise päeva ning erinevate vägivallaaktide eest jagatakse osalejatele punkte.

Naiste peakatte eemaldamise eest saab 25 punkti, happerünnaku eest 50, moslemi tapmise eest 500 ja mošee pommitamise või süütamise eest tuhat punkti.

Kirja sai ka Bradfordi liberaalsete demokraatide kantselei esimees Riaz Ahmed.

«Tundub kummaline, et keegi saadaks midagi sellist peamiselt moslemipopulatsiooniga linnaosa aadressile,» märkis Ahmed. «Kui ma selle lahti tegin ja sisu nägin, tundsin kabuhirmu.»

Kirjade saamisest on teatanud ka Birminghami, Cardiffi, Leicesteri, Londoni ja Sheffieldi elanikud.

«See on külvanud kogukonnas üsna suurt hirmu. Nad uurivad, kas asuvad ikka väljaspool ohtu ja kas nende lapsed võivad õues mängida. Me oleme palunud neil rahulikuna püsida,» sõnas parlamendiliige Iman Atta.

Londoni Metropolitani politsei kutsus elanikke üles valvsusele ja teatas, et asja uurivad vastuterrorismi ametnikud.

2018. aasta 3. aprilli sümboolne tähtsus pole täiesti selge. Mõne teooria kohaselt vihjab see neonatside seas levinud kombele märkida Adolf Hitleri ees- ja perekonnanime arvuga 18, mis sümboliseerib vastavaid tähti alfabeedis.

Mõned kirjad, milles muuhulgas kutsutakse üles ka moslemite piinamisele, paistavad olevat saadetud Sheffieldist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles