Saudi kroonprints: kui Iraan saab tuumapommi, järgime eeskuju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman.
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman. Foto: TOLGA AKMEN/AFP/Scanpix

Saudi Araabia kroonprints hoiatas usutluses USA telekanalile, et kui Iraan peaks saama tuumarelva, ei jää saudid samuti ootama.

«Saudi Araabia ei taha ühtki tuumarelva soetada, aga kui Iraan töötab välja tuumapommi, järgneme me võimalikult kiiresti nende eeskujule,» ütles kroonprints Mohammed bin Salman usutluses saatele CBS This Morning, milles katkeid täna avaldati.

Prints Mohammed ütles, et rääkis usutluses Iraani kõrgeimast juhist ajatolla Ali Khameneist kui uuest Hitlerist, sest ta tahab laieneda.

«Ta tahab luua Lähis-Idas oma projekti nagu Hitler, kes tahtis omal ajal laieneda,» ütles kroonprints, viidates Natsi-Saksamaa juhi ideele vajadusest laiendada sakslaste eluruumi (Lebensraum). «Paljud maailma ja Euroopa riigid ei saanud aru, kui ohtlik Hitler on, kuni juhtus see, mis juhtus. Ma ei taha, et Lähis-Idas juhtuks sama.»

Intervjuu Saudi printsiga jõuab eetrisse pühapäeval, kaks päeva enne Mohammedi ja USA presidendi Donald Trumpi kohtumist Valges Majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles