Video: Lameda Maa teoreetik lennutas end raketiga 550 meetri kõrgusele (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isehakanud raketiehitaja ja Lameda Maa teoreetik «Mad» Mike Hughes.
Isehakanud raketiehitaja ja Lameda Maa teoreetik «Mad» Mike Hughes. Foto: James Quigg/AP/Scanpix

Lameda Maa teoreetik ja isehakanud raketiteadlane «Mad» Mike Hughes lennutas end isevalmistatud raketiga 550 meetri kõrgusele Mojave kõrbe kohale, et meie koduplaneedi lamedust tõestada.

Hughes täitis laupäeval oma aastatepikkuse unistuse ja lennutas isevalmistatud raketi kirjaga «LAME MAA» Mojave kõrbes 550 meetri kõrgusele, et tõestada lõplikult – Maa on lapik.

Maandumine kujunes küll veidi põrutavaks, kuid kahe langevarjuga varustatud mees väitis, et peale valusa selja ei ole tal suuremat häda midagi.

«Ma olen tüdinud inimestest, kes ütlevad, et ma lõin araks ega ehitanud raketti. Ma olen sellest värgist väsinud. Ma võtsin end kokku ja tegin selle ära,» sõnas Hughes.

Peamine põhjus eksperimendi viibimisel oli riigilt avaliku maa kasutamiseks loa saamine.

Assistendi sõnul saavutas Hughesi lennumasin enne langevarju avamist kiiruse üle 500 km/h. Paraku kaotas Hughes liiga kiiresti kõrgust ja ta oli sunnitud avama ka teise langevarju.

«Kas ma olen õnnelik, et selle ära tegin? Jah, ilmselt küll. Eks see annab hommikul tunda. Ma ei suuda ilmselt voodist tõusta. Vähemalt saan ma koju minna, õhtust süüa ja oma kasse näha,» lausus Hughes.

«Kas ma usun, et Maa on frisbi kujuline? Usun küll. Kas ma tean seda kindlalt? Ei. Aga selle jaoks ma tahangi kosmosesse minna,» põhjendas mees.

Uskumatuna näiva loo tõttu valmib Hughesi raketistardist ka dokumentaalfilm, lisaks ei ole 61-aastane limusiinijuht loobunud mõttest kandideerida California osariigi kuberneriks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles